El test de la Torre de Hanoi va ser creat originàriament per Édouard Lucas (matemàtic francès) al 1883 com a problema matemàtic. Ara bé, va ser a partir del 1975 quan es va comprendre que podria ser una eina molt eficaç per a entendre l’articulació del nostre comportament. Per tant, avui en dia és una de les eines bàsiques per avaluar les habilitats, el funcionament executiu i la capacitat planificadora de les persones.
En què consisteix el test?
Per a resoldre el test la persona ha de resoldre un problema de manera mental, abans de fer cap moviment. Per tant, necessita prevenir per a completar la prova.
El test consisteix en traslladar una torre de discos al llarg de tres varetes. L’avaluador ofereix una configuració inicial i indica com ha de quedar la configuració final. L’avaluat ha d’aconseguir la configuració final en base a les següents premisses:
Si la persona trenca alguna d’aquestes normes és avisada i compta com a error. Si el test es realitza online, directament es prohibeixen aquests moviments i s’avisa amb senyals auditives.
Importància del test
Aquest test és molt útil , ja que s’utilitza com a eina d’avaluació bàsica per a fer-nos una idea de la capacitat de resolució de problemes i de l’habilitat per a planificar que té una persona. Ja que, mentre es resol el test, es poden observar tasques mentals complexes com és el raonament, la flexibilitat, la memòria de treball, la inhibició, la presa de decisions, l’execució dual, l’estimació dual i la capacitat per a dur a terme varies tasques alhora. Per això, no és d’estranyar que es faci servir a diversos camps com l’orientació laboral, proves psicològiques, selecció de personal, ensenyament, contextos militars i defensa o cossos de seguretat de l’estat.
Font: https://lamenteesmaravillosa.com/el-test-de-la-torre-de-hanoi/
Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la teva experiència. Suposarem que estàs d'acord amb això, però pots optar per no participar si ho desitges.
Read More